DE BAND

99%PUUR bestaat sinds 1999 en is ontstaan vanuit de behoefte de elektrische herrie eens te ontvluchten. Met 4 stemmen, 2 akoestische gitaren en een akoestische bas spelen de mannen van 99%PUUR nummers van The Eagles, The Little Riverband, The Beatles, Van Morrison, Queen, Venice, etc...
In 2001 neemt 99%PUUR een Kerstsingle op, 'Met Kerst wil ik alleen zijn', geschreven door Jan Willem Verbeek. Sindsdien is 99%PUUR vaker de studio ingedoken om eigen liedjes van Jan Willem op te nemen. 
In 2007 deed 99%PUUR nog mee aan de 'Classic Car Competitie' van Radio2 met het nummer 'Vrijwillig op de vlucht'. Toen is ook het idee ontstaan om een volledig album op te gaan nemen. 
Jan Willem had al mooie liedjes op de plank liggen en in zijn hoofd waren er ideeŽn te over. Zo is 99%PUUR van akoestische coverband uiteindelijk ook in een band met eigen werk geŽvolueerd. Met als voorlopig resultaat het debuutalbum '2 x 20 minuten'. 


 


Jan Willem                                  Renť                                        Simon                                          Robert

 

 
Foto's: Janneke Smakman

 

© 2011 - 99 procent Puur